корабът
корабът "Дичоти"

Докато 150-те мигранти на кораба „Дичоти“ още остават блокирани на италианския бряг, прокуратурата в страната се захвана с разследване на случая. Разследването е за предполагаемо отвличане и незаконен арест.

Прокурорът Луиджи Патронаджо ще се срещне във вътрешното министерство със служители за изясняване защо имигрантите са задържани без решение на магистратурата и да се идентифицират лицата, отговорни за нарушенията.

Вътрешният министър Матео Салвини нареди да бъде извършена на борда на „Дичоти” идентификация на имигрантите, убеден твърдо в своята линия. От кораба отправиха призив към имащите отношение вътрешно, транспортно, външно и на отбраната министерства и към прокуратурата „Антимафия” хората да бъдат по-скоро свалени, защото положението е критично.

Вече девети ден Салвини не разрешава мигрантите, които са главно от Еритрея да слязат на италианския бряг. Преди дни италианското правителство заплаши, че ще спре да плаща вноската си в ЕС.

Това предизвика извънредна лидерска среща, на която присъстваха представители на 10 държави от ЕС. Те отговориха остро на намеренията на Италия, но за мигрантите на брега на страната така и не беше намерено решение.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук