протест

Част от протеста пред Народното събрание срещу управлението се разпадна поради идеологически различия. “Оставка” и “Избори” скандират представителите на сдружение на общините „Толерантност“, което обединява над 60 общини. Представители на ВМРО и национално движение „Хан Кубрат“ пък си тръгнаха от площад „Народно събрание”.

“Искаме оставката на този кабинет, защото той се провали във всички области”, заяви кметът на Белица Радослав Ревански, който е един от организаторите на протеста и бивш депутат от ДПС, в който участват представители на местната власт от цялата страна. Сред тях е и кметът на Кърджали от ДПС – Хасан Азис.

„Ние сме длъжни да се включим в този протест в името на България, в името на днешния и на утрешния, но дайте и за вчерашния ден. Не подвеждайте хората. Тук въпросът е и за патриотизма, тук въпросът е и за отговорността към България“, обясни Азис, цитиран от БНР.

За националистите обаче се оказа, че да са заедно с ДПС на един площад е проблем, въпреки че протестират срещу едно и също нещо. Ангел Джамбазки, евродепутат и съпредседател на ВМРО, заяви, че те „не протестират с никого”. Поради това Джамбазки заяви, че той няма да позволи двата протеста да бъдат слагани под един знаменател.

Протестите се организират в деня на провеждането на дебатите по искания вот на недоверие срещу правителството. По-късно през деня се очакват още шествия, сред които няколко срещу правителството и няколко в подкрепата му.

в 18:30 започва митинг в подкрепа на правителството, а половин час по-рано протестът на „Възраждане”, поради което са предприети значителни мерки за разделяне на двата протеста.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук