протести мерки

Граждани, недоволни от поредното затягане на мерките от понеделник, излязоха на протести в София и Русе.

„Не, те нас да затварят. Ние тях да затворим!“. Под този лозунг премина протеста в столицата. Сред организаторите на проявата са и гражданите които 253 дни призовават под прозорците на властта за оставките на премиера Бойко Борисов и главния прокурор Иван Гешев.

Протестът тръгна от пилоните на НДК. Той беше под надслов „Световен поход на свободата!”, „Да“ на живота и „Не“ на ПЛАНдемията!

 

Сред протестиращите беше и един от основните критици на мерките доц. Атанас Мангъров.

След това с шествие недоволните от мерките стигнаха до сградата на Министерски съвет, където блокираха за кратко движението. След това се насочиха към социалното и здравното министерство. Там те разпънаха ограничителни ленти.  Според протестиращите, новите противоепидемични мерки не са адекватни, ненавременни са и убиват бизнеса.

Протести и в Русе, ресторантьорите също се обявиха срещу мерките

Ресторантьори от Русе изразиха недоволството си от новите мерки срещу пандемията. Те настояват за компенсации, които да са навременни. По думите на Красимир Иванчев, председател на Сдружението на хотелиерите и ресторантьорите в Русе, отварянето на заведенията в началото на месеца е било грешка. Тя  им е донесла още повече загуби, след като от понеделник всички отново ще затворят врати.

По думите му 20% от заведенията в Русе вече са обявили фалит. Причината е, че помощта от държавата е била ненавременна и недостатъчна.

За сряда се подготвя мащабен протест, в който ще се включат както всички ресторантьори, така и собствениците на танцови школи и фитнес зали в града. От танцовите школи протестираха и миналия уикенд. Те също настояха за подкрепа от държавата.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук