протест пред Министерски съвет

Пореден протест с искане за оставка на правителството и на главния прокурор. 18-и ден народното недоволство не стихва. И тази вечер десетки се събраха пред Президенството, точката, която се наложи като начален пункт на протестите.

Хората отново настояват за оставки, предсрочни избори и промяна в изборните правила. Тази вечер протестът започна с игра на волейбол през Президентството и продължи с хвърляне на свински уши срещу сградата на правителството. Пред Министерския съвет беше организиран и пърформънс, в който актьори влязоха в ролята на премиера и главния прокурор.

След това протестиращите тръгнаха на шествие по централните столични улици. Стигна се отново до блокиране на възлови кръстовища- при Ректората и Орлов мост. След това шествието тръгна по „Цариградско шосе“ към района на бившия хотел „Плиска“ и се върна отново на „Орлов мост“ през ул.“Цар Асен“.

По-рано днес организаторите на протеста т.нар „Отровно трио“ – Хаджигенов, Бабикян и Минеков призоваха синдикатите и браншовите организации да се включат в протестите. Официалната покана е отправена за сряда, когато протестиращите планират още от сутринта „летен лагер“ пред сградата на правителството.

За утре пък протестиращите организират хепанинг пред сградата на БНБ, на който ще празнуват рождения ден на депутата Делян Пеевски.

След сутрешното пиене на кафе пред хотел „Берлин“, „МлаДа, България“ организира „парти“ за рождения ден на народния представител от ДПС. С акцията „Картичка за Шиши“ те приканват участващите в протестите да занесат пред БНБ плакати с пожелания за 40-ата годишнина на депутата.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!