В 35-ия ден на протести гражданското недоволство премина в нова фаза. От столицата тръгна протестно автошествие по магистрала „Тракия“ към Пазарджик.

Колоната се движи с 50 километра в час, с което сериозно задръства аутобанът.

Автошествието е организирано от движение „Заедно“. То тръгна  от площада пред храм-паметник „Александър Невски“в 10 часа. Планът е да се движи по магистрала „Тракия“, след това колите ще обиколят Пазарджик и отново по аутобана ще се върнат в столицата.

„С автошествието ясно искаме да кажем, че шофьорите сме за блокадите на кръстовища и пътища, защото ако това правителство и този парламент продължават да са на власт скоро няма да останат хора в България, които да управляват МПС, няма да останат хора изобщо заради най-ниските доходи и най-ниските пенсии в ЕС“, пише в съобщението за протеста.

Към 12 часа задръстването по магистралата беше вече 20 километра. Шествието стигна до Пазарджик, където е избирателният район на депутата Делян Пеевски.

Автоколоната от 13 автомобила премина през центъра на Пазарджик и престоя двайсетина минути пред сградата на общината. С мегафони протестиращите призоваха жителите на Пазарджик да се включат в протестите и исканията за оставка на премиера и на главния прокурор.

Около 14 часа шествието се насочи по обратния път към столицата.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук