Калин Славов
на снимката: Калин Славов - Изпълнителен директор на Асоциация „Прозрачност без граници“

Младите се отдръпват от политиката и не участват в политическите процеси у нас. Това е резултатът от проведеното социологическо проучване на „Прозрачност без граници” и „Алфа Рисърч”.

„За съжаление, младите възприемат политиката като дейност, която се извършва от хора с не много чисто присъствие и намерения, заобиколени от клиентелистки кръгове. Всичко това излиза от преките отговори на социологическото проучване”, каза в интервю СПЕЦИАЛНО ЗА ДЕБАТИ.БГ изпълнителният директор на „Прозрачност без граници” Калин Славов.

И добави:

„До голяма степен, това проучване отговаря и на един друг въпрос: защо младите хора търсят реализация навън. Думата е точно „реализация”. Те не търсят по-високи доходи. Те търсят реализация в среда, в която тяхното образование и техните способности ще бъдат оценени и имат предвидимо кариерно развитие, нещо, което, за съжаление, в нашата страна в настоящата политическа обстановка, те не могат да видят. За съжаление, те не виждат и в изборите този инструмент да променят статуквото”.

Според него младите хора трябва да бъдат по-активни, за да бъдат забелязани от политиците.

„Да, всеки млад е бунтар, всеки има желанието да отрече съществуващото, да направи лозунга „Няма да им гласувам”. Но всъщност не може така, трябва да гласуваш, за да бъдеш забелязан”, каза Славов.

По думите му изглежда, че политическите партии у нас, като че ли, генерално нямат интерес от това младите да гласуват.

Цялото интервю с Калин Славов очаквайте по-късно в рубрика ИНТЕРВЮ на ДЕБАТИ.БГ

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук