на снимката: Президентът на Русия Владимир Путин

Владимир Путин се закле за четвърти път като президент на Русия. Церемонията по инагуация по традиция се проведе в Кремълския дворец, а на нея бяха поканени 6 000 високопоставени гости.

По време на тържествената си реч той обеща на руските граждани да направи бъдещото на страната „процъфтяващо и мирно”. Той заяви, че съзнава „колосалната си отговорност пред народа и Русия”.

Като приоритети през следващите 6 години от управлението си той очерта образованието, здравеопазването и защитата на майчинството и детството.

„Тази година ще отбележим 25-ата годишнина от Конституцията на Русия. Тя подчерта безусловната ценност, приоритет и право на свобода на гражданите. Именно в хармоничното единство на свободния гражданин, отговорното гражданско общество, силната, дееспособна и демократична държава аз виждам силна основа за развитието на Русия”

Това заяви президентът въпреки стотиците показни арести на опозиционни лидери и участници в масовите протести в страната през последните дни.

Путин подчерта, че пред Русия стоят много исторически решения, които ще определят съдбата й за десетилетия напред в „бурната епоха на промени”. Според Путин никакви прегради и обстоятелства не трябва да пречат на страната сама да определя своето бъдеще.

Президентът на Русия не пропусна да отбележи, че сигурността и отбранителните способности на Русия са осигурени и на тях и в бъдеще ще бъде отделяно сериозно внимание.

Ключов ориентир за държавния глава остава „Русия за хората“. Според Путин на Русия са необходими пробиви във всички сфери, а на такъв скок е способна държава без „бюрократична мърша“.

Русия трябва да върви в крак с глобалните промени и да остава открита за диалог, допълни Путин. Страната трябва да бъде съвременна и динамична, смело да приема предизвикателствата на времето, защото историята не прощава за отпуснатост.

ЦЕРЕМОНИЯТА

Церемонията по встъпване в длъжност на Владимир Путин започна с внасянето на знамената в залата. За да стигне в Кремълския дворец от работния си кабинет, президентът за първи път използва новата лимузина от проекта „Кортеж”.

След като премина през Георгиевска и Александровска зали Путин се закле над конституцията на Русия. След това председателят на Конституционния съд на страната го обяви за президент и му връчи символите на властта. В залата зазвуча руският химн.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук