Путин,
на снимката: президентът на Русия Владимир Путин

Руският президент Владимир Путин се пошегува, че всички в Руската федерация са станали вирусолози заради коронавируса, но подчерта, че мнението на истинските експерти в борбата с инфекцията е важно.

„Днес много бих искал да чуя мнението на специалисти. Ето защо, на първо място, ще дам думата на нашите колеги, специалисти в областта на вирусологията. Сега всички ние ставаме вирусолози, според мен цялата страна е от вирусолози. Но мнението на истинските специалисти е изключително важно, защото ние, нашите действия, имам предвид действията на властите на всички нива, се основават на мнението на онези хора, които са посветили целия си живот на сложна и много важна, отговорна работа“, каза той по време на среща за ситуацията с коронавирусната инфекция и мерките за нейното предотвратяване, която се излъчваше по телевизионния канал „Русия 24“.

Пикът на коронавирусната епидемия все още не е преминал, заяви още Путин. Той също призова да се взима поука от грешките на другите.

„Ние следим ситуацията най-внимателно, като вземаме предвид положителния и отрицателния опит на други страни… Сега е изключително важно да се избягват грешките на другите, … да се извличат поуки и да се правят изводи въз основа на позицията на медицинската и научната общност“, каза руският лидер.

Всички решения трябва да са пропорционални и адекватни на заплахата от разпространението на коронавирус, заяви още руският президент.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!