Путин Русия
на снимката: президентът на Русия Владимир Путин

По време на правителствено заседание президентът на Русия Владимир Путин отправи сериозни предупреждения към всички врагове на страната. 

В четвъртък стопанинът на Кремъл акцентира още, че враговете на Русия се стремят да отрежат крилата й всеки път, когато нацията стане силна.

Той отправи закани към всички, атакуват тяхната страна или наблюдават нейната обширна територия, на фона на дълбока криза във връзките със Запада.

„Всеки иска да ни хапе някъде или да отхапе нещо от нас. Но те – тези, които ще го направят – трябва да знаят, че ще им избием зъбите, за да не могат да хапят“, каза той.

Дори след разпадането на Съветския съюз през 1991 г., Русия, най-голямата държава в света по сухопътна територия, е „твърде голяма за някои“, каза Путин. Той не посочи изрично имената на противниците на Русия, но заяви, че е важно Москва да продължи да развива въоръжените сили, за да защити страната.

Президентът е уверен, че други страни ще продължават да сдържат Русия, тъй като противниците й просто не се нуждаят от държава като нея.

„Каквото и да правим, колкото и да се стремим да задоволим апетита на онези, които се опитват да ни сдържат, това ще продължи, защото много от нашите противници, както ще ги наричаме, просто не се нуждаят от държава като Русия. Но ние с вас се нуждаем, нашите хора, гражданите на Руската федерация. И ще направим всичко, не само за да запазим, но и да укрепим страната“, добави Путин,

68-годишният руски лидер, който е на власт повече от две десетилетия, е известен с това, че не смекчава думите по време на публични срещи.

За да се постигне такава стратегическа цел, според президента на Русия, човек трябва да „направи всичко, за да запази спомена за случилото се през предходните години, паметта на онези, които защитаваха нашата Родина“.

В тази връзка държавният глава отбеляза важността на работата на издирвателните движения, дейностите за възраждане на паметта на защитниците на Отечеството, като добави, че понякога тази работа е свързана с определена опасност.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук