На снимката: Бойко Рашков

Служебният вътрешен министър Бойко Рашков обяви новото ръководство на полицията в Пловдив ден след като там се проведе акция и арест на полицейски служители, включителни и полицейски шеф. 

Начело на пловдивската дирекция на МВР застава Петър Тодоров, дългогодишен служител в дирекцията. Тодоров поема поста, тъй като шефът Йордан Рогачев е в болница и не може да предаде поста.

Вчера Рашков също беше в Пловдив, за да обсъди с ръководството на Областната дирекция в града промени в кадровия състав, където е необходимо. Това стана, след като в града се проведе акция срещу корумпирани полицаи, при която бяха задържани 12 души, включително шефът на 3-то РПУ. Днес стана ясно, че 7 от тях остават в ареста със 72-часова мярка за задържане. Повдигнати са им обвинения, но той не уточни за какво точно са.

Той поздрави колегите си за акцията. По думите му ръководството на министерството оценява случилото се като удар към МВР, което се отразява на имиджа на всички служители.

 Много съм се чудил кое доведе до това в службите на МВР да се появи престъпност. Има деморализация в структурите отгоре до долу и това ще стигне до служителите. Когато виждаме кюлчета злато за лека нощ, това се отразява и на морала на кадровия служител на МВР. Задължително трябва да има рокади. Не може да се задържи под стража началникът на 3-о районно и да няма ответни кадрови действия. Ние няма да търпим подобни прояви“, подчерта Рашков.

В отговор на въпрос за изнесената днес информация от съпредседателя на „Демократична България“ Атанас Атанасов за подслушвания на политици, Бойко Рашков каза, че сигналите за това трябва да се отнесат към Националното бюро за контрол на специалните разузнавателни средства и че той няма информация за това.

 

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук