Румен Радев
Кадър: БНТ

Днес всички определяме облика на местната власт и на нашето бъдеще, и затова не трябва да допускаме по никакъв начин общественият фокус да бъде подменен.

Това каза пред журналисти президентът Румен Радев, който гласува на втория тур на местните избори в столичната Професионална гимназия по транспорт „Макгахан”, съобщава БНТ.

Държавният глава изрази надежда след изборите да бъде направен анализ за това, къде „се скъсаха нещата“.

Надявам се, че след тези избори ще бъде направен задълбочен анализ на всичко, което се случи, за да не се повтаря занапред и всички отговорни институции, ангажирани с изборите, трябва да направят много дълбок анализ и отчет и да видим къде се скъсаха нещата, за да има днес такава ниска избирателна активност, каза още той.

Президентът призова институциите да направят всичко възможно да се възстанови

доверието в изборите, включително и в машините.

„Гласувах за достойното бъдеще на София и за отговорното управление на нашата столица“, заяви президентът Румен Радев.

Той призова всички граждани да гласуват и да не допускат да бъдат изолирани от изборния процес.

„Трябва масово да гласуваме, защото от гласа на всеки един зависи нашето собствено бъдеще, бъдещето на нашето населено място и на България. Днес всички определяме облика на местната власт“, допълни Румен Радев.

По думите му след изборите трябва да бъде направен задълбочен анализ, като всички отговорни институции трябва да направят ясен отчет във връзка с ниската избирателна активност.

Според президента промените трябва да са фокусирани върху изсветляването на изборния процес и гарантирането на честността на вота.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук