Изненада ме името на Николай Младенов в Досиетата „Пандора”. Службите са длъжни да предоставят информация и аз очаквам такава. Така коментира президентът Румен Радев второто излязло име на българин от Досиетата „Пандора“ – най-мащабното до момента разследване на Международния консорциум, което разкрива финансовите тайни на политици, милиардери и на световния елит.

„За Бобокови не съм чул. Явно ще излизат още много хора, но правете разлика между хора на държавни постове и хора от бизнеса“, посъветва президентът.

Държавният глава участва в официално откриване на документалната изложба „Съкровищата на държавните архиви“. Експозицията е посветена на 70-годишнината от създаването и институционализирането на българските държавни архиви в единна система и представя най-емблематичните съхранявани документи.

Припомняме, че бившият външен министър и високопоставен дипломат от ООН Николай Младенов е вторият българин, чието име изплува от разследването „Пандора пейпърс“. Другият българин е бившият депутат от ДПС Делян Пеевски, съобщава Бюрото за Разследващи Репортажи и Данни (bird.bg).

Фирмата на Николай Младенов се казва Afron Enterprises и е регистрирана на Сейшелските острови. Тя работи от 2013 до 2017 г., когато Младенов е на много висок и отговорен пост в ООН. Той не е регистрирал фирмата си в декларацията, която е длъжен да попълва всяка година като високопоставен служител.

 

За още новини последвайте канала на Дебати в Google Новини

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук