От цената на хляба зависи как се справяме с икономическата и енергийната криза. Това заяви президентът Румен Радев, който посети производствена база за хляб в Добрич.

„Аз съм тук заради хляба на българите. Смятам, че той е от стратегическо значение. За българина цената на хляба е особено чувствителна тема, защото за нас хлябът не е просто стока, той е свързан с ценностите и традициите ни“, каза той.

По думите му е необходимо правителството да разгледа проблема с хлебопроизводството. Според  него дебатът и решенията за диференцирани ставки на ДДС изостава.

Дебатът и решенията за диференцирани ставки на ДДС изостава. Това е ангажимент и отговорност на правителството. Призивът ми е правителството и НС да се вслушат в хората, които произвеждат хляба. Защото 9% само върху хляба е стратегическо решение, то може да доведе до изсветляване, може да се помисли за разширяване обхвата на мярката 60/40 и за по-големи мероприятия“, каза Радев.

„Трябва цялостен дебат за реформа на данъчната система. Тя трябва да осигурява условия за намаляване на неравенствата в България и най-вече да гарантира стратегическите отрасли“, каза президентът.

Той посъветва правителството да установи добър диалог с големите търговци и защита на българския потребител.

За още новини последвайте канала на Дебати в Google Новини

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук