Румен Радев

Изборите показаха решимостта на обществото да скъса с корупцията и беззаконието. Опитите за мимикрия не сполучиха. Това каза президентът и кандидат за втори мандат Румен Радев в първия си коментар пред медиите в изборната вечер.

„Резултатът към момента дава оптимизъм за балотажа. На този балотаж ще се сблъскаме с картелно организирания вот на статуквото. Единственият начин да надделеем над този вот и неговите ресурси е да бъдем мобилизирани. Нашата победа зависи от нашата мобилизация и от гласа на всеки един българин, който вярва, че България на закона е възможна“, каза още Румен Радев и съобщи, че ще преди балотажа в неделя ще участва в дебат с опонента си Анастас Герджиков.

„Ще разчитаме на всички политически сили и граждани, които искат България да бъде модерна страна“, каза още той.

„Пред партиите седи императивната задача да формират реформаторско правителство, което да бъде подкрепено от ясно мнозинство“, заяви още Радев.

„Няма да бъде лесно съставянето на правителство в тази конфигурация, но силно се надявам, че партиите извлякоха поуки от предишните два парламента. Тук въпросът е за цената. Дали ще имаме правителство на всяка цена, или ще имаме правителство на промяната“, каза Радев и подчерта, че през диалог може да се състави такова.

Според Радев един от основните проблеми в днешния ден е бил, че хората не излязоха да гласуват и активността е ниска.

За още новини последвайте канала на Дебати в Google Новини

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук