Румен Радев
Румен Радев

Президентът Румен Радев ще се запознае с анализа на състоянието и подготовката на Въоръжените сили през 2022 г.

На 22 февруари, сряда, държавният глава и върховен главнокомандващ на Българската армия Румен Радев ще се запознае с анализа на състоянието и подготовката на Въоръжените сили през 2022 година. Анализът ще бъде представен от началника на отбраната адмирал Емил Ефтимов. Във форума ще участва министърът на отбраната Димитър Стоянов.

В събитието ще участват и висшият команден състав на Българската армия, генерали и офицери от видовете Въоръжени сили, директори на дирекции в Щаба на отбраната и Министерството на отбраната, началници и командири на структури на пряко подчинение на министъра на отбраната.

По-късно ще бъде открита годишната конференция на началника на отбраната на тема „Предизвикателствата на текущата среда за сигурност и процесите в НАТО към готовността и развитието на способности на Въоръжените сили“.

Очаква се срещата да протече под знака на войната в Украйна. НАТО настоява за отбрана да се отделят повече от 2 процента от БВП. България е от години малко под този процент. Според служебния министър на отбраната Димитър Стоянов, поради забавянето с близо 30 години на модернизацията на въоръжените ни сили, са необходими финансови средства от порядъка на 3-4% от БВП.

България трябва да реши тази година дали ще удължи по някакъв начин ресурса на МиГ-29.

Още вътрешнополитически новини – четете тук

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук