Румен Радев
Снимка: БТА

Досега президент не е налагал вето върху закона за държавния бюджет, но ако парламентът не озапти министъра на финансите, не изключвам и такъв вариант. Това каза пред журналисти в Бургас президентът Румен Радев.

Свидетели сме на серия от авантюри в областта на финансите, отбеляза държавният глава.

Много ясно предупредих, че хрумването за енергийната вноска ще декапитализира „Булгартрансгаз“, добави той. Румен Радев посочи, че само за месец дружеството е натрупало 260 млн. дълг, постъпления в бюджета няма, а това решение ни дискредитира и пред европейските ни партньори.

Недопустимо е и намерението на министъра на финансите за разпродаване на Държавния поземлен фонд, смята президентът. По думите му тази земя е стратегически ресурс и не може да бъде пиляна заради текущи бюджетни нужди, нито да служи като компенсация за невъзможността да се управляват държавните финанси. Според Радев това отваря и възможност за злоупотреби.

Призовавам разумните политици от всички партии да пресекат тази авантюра, каза още той.

Държавният глава обяви началото на 21-вото издание на благотворителната инициатива „Българската Коледа“, която се провежда под неговия патронаж и е в подкрепа на деца, нуждаещи се от диагностика, лечение и рехабилитация.

Още новини от деня – четете тук

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук