„Не е почтено да печелиш избори с най-мракобесните комунистически прийоми не е почтено и не е достойно да печелиш избори“. Това коментра лидерът  на ДПС Мусафа Карадайъ пред журналисти. Повод са изявления на вицепремиера Бойко Рашков, че ГЕРБ и ДПС подготвят купуване на гласове. 

„От тук искам да заявя, че независимо Радев дали ще го има или няма да го има. Независимо Рашков дали ще го има или няма да го има. Независимо Карадайъ дали ще го има или няма да го има – България ще има Народно събрание“, каза той.

Той акцентира, че ДПС ще участва и с парламентарните и конституционните инструменти и всеки произвол и полицейщина ще бъде проверяван и длъжностните лица ще си понесат своята отговорност за своите закононарушения. Днес партията ще има онлайн заседание на Централния съвет.

„Ще приемем критерии и процедури за номинации със съответните срокове. След като минат процедурите, ние ще вземам съответните решения и в законоустановените срокове ще регистрираме кандидатите ни за народни представители и кандидатите ни за президент и вицепрезидент, ако има издигнати такива“, каза още Карадайъ.

Малко по-рано през деня вицепремиерът, отговарящ за координацията по провеждането на изборите на 14 ноември, заяви, че разполага с информация, че ГЕРБ и ДПС са започнали да подготвят купуване на гласове още отсега.

Той подчерта, че на предходния вот са били стопирани опитите за криминален вот, както е бил реализиран на десетки избори досега.

За още новини последвайте канала на Дебати в Google Новини

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!