Калашников

МВР и прокуратурата разкриха убийството на 33-годишния Петър В., чийто труп бе открит в средата на ноември в землище на бургаския квартал „Долно езерово“. Мъжът е бил разстрелян с автомат „Калашников“ от свой познат, който е задържан. Извършителят бил на 32 години, родом от Шумен, но живеещ от години в Бургас.

Тялото на жертвата е било открито в храсти край железопътна линия от съпрузи, които подали сигнал на тел. 112, и обяснили, че са били на ловен излет в местността. Младият мъж е имал огнестрелни рани в гърдите.

„Този случай беше много тежък в началото, понеже нямахме отправна точка. И убитият, и извършителят до този момент имаме данни, че са участници в други две престъпления- два въоръжени грабежа, единият от 2015 г. в Айтоско, а другият от 2016 г. в София. При тях са откраднати големи суми пари. Знам колко ни костваше да стигнем до този момент. Колегите положиха много усилия, много безсънни нощи“, съобщи главният секретар на МВР Ивайло Иванов.

Той подчерта колко много работа е свършена по случая. По думите му това доказва, че „българската съдебна система и правораздавателните органи работят добре и са на европейско ниво“. Иванов каза още, че „в България  няма неразкрито убийство, ние сме изключително безопасна страна за този тип престъпления“.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!