Георги Семерджиев
На снимката: Георги Семерджиев с полицейска стоп палка и полицейска значка

Приключи разследването срещу обвинения за тежката катастрофа на бул. „Черни връх“ Георги Семерджиев, съобщиха от прокуратурата за БТА. По данни на БНТ срещу Семерджиев са повдигнати четири обвинения – за катастрофата и смъртта на двете млади жени, за шофиране след употреба на наркотици, за използване на фалшива шофьорска книжка и за притежание на наркотици.

Семерджиев се намира в ареста повече от три месеца. В нощта на катастрофата на „Черни връх“, в която той уби де млади жени, е карал със 166 км/ч – при разрешени в този участък 50 км/ч. – и е минал на червено. Това показва експертиза, направена във връзка с разследването. Инцидентът стана на 5 юли на бул. “Черни връх” в София.

По случая са разпитани близо 70 свидетели. Вътрешната проверка в МВР установи, че трима шефове на районни управления и бивш ръководител на сектор „Пътна полиция“ са осигурявали „полицейски чадър“ над Георги Семерджиев.

Амфетамин беше намерен в подлакътника между предните седалки на мощния джип, с който Семерджиев катастрофира.

От видеозаписите в района на кръстовището, където стана катастрофата, се доказва, че Семерджиев е преминал на червен светофар и е ударил първо таксито, а след това джипът се е разцепил на две и е блъснал двете млади жени на тротоара. От Националното следствие, което води разследването ще предадат делото на наблюдаващите прокурори, които да изготвят и внесат в Софийския градски съд обвинителния акт срещу Георги Семерджиев в срок от един месец.

Дни след като Георги Семерджиев – човек с 47 акта и 49 наказателни постановления, без книжка от 2005 година насам, помете две млади момичета и отне живота им, а до него на седалката се оказа полицайка – този джип се превърна в най-тъжното олицетворение на това как функционират нещата в България. Вижте повече.

Още вътрешнополитически новини – четете тук.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук