тръби, газ

Въпреки че търгът за избор на проектант за строежа на българския участък на газопровода „Турски поток” все още не е завършил, вече се знае кой ще печели милиардите от доставката на тръби. Едва ли има някой изненадан, че това е руска компания.

„Тръбна металургична компания” (ТМК) на руснака Дмитрий Пумпянски ще прибере 1,4 млрд. евро за продажбата на тръбите, пише руското издание РБК, цитирайки двама свои източници.

„Формално търгът не е завършен, но проектът трябва да бъде реализиран в ускорени темпове, още повече при положение, че в Сърбия работата е вече в разгара си”, цитира РБК единия от източниците си.

ТМК дори вече води преговори за подписване на договора за строителните дейности с австрийската Strabag. От Strabag обаче отричат да са участвали в преговори по строителството на „Турски поток”.

От самата ТМК заявяват пред руската медия, че все още не участват в проекта за строителство, но обмислят да се включат в търга на „Булгартрансгаз”. Българската компания обаче не е дала отговор на запитването от страна на журналистите по въпроса.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук