Животът на звездите изглежда много бляскав и примамлив, но често забравяме, че и те са хора като нас. Зад тоновете грим, лъскавите коли и скъпите тоалети всъщност се крият доста тревоги и болежки. Много от звездите, които познавате и обичате всъщност страдат от редки заболявания, които се опитват да лекуват.

№1 Сиа

Певицата страда от болестта на Грейвс (автоимунно заболяване, което води до неправилна функция на щитовидната жлеза) и от синдрома на Елерс-Данлос (група наследствени нарушения, дължащи се на дефект в синтеза на колаген (тип I/ тип III), които засягат съединителната тъкан, поддържаща кожата, костите, кръвоносните съдове и много други органи и тъкани. Дефектите в съединителната тъкан предизвикват симптоми, вариращи от леко разхлабени стави до животозастрашаващи усложнения).

№2 Памела Андерсън

Актрисата е била болна от Хепатит Ц. Заразила се, докато й правили татуировка с мръсна игла. От 2015г. звездата е излекувана.

Памела Андерсън
Памела Андерсън в прочутия сериал „Спасители на плажа“.

№3 Ашли Олсън

Актрисата страдала от Лаймска болест. Между другото, огромен брой от звездите са се разболявали от тази болест.

Мери Кейт и Ашли Олсън

№4 Джиджи Хадид

Американският топ модел страда от болестта на Хашимото, хронично заболяване, което засяга щитовидната жлеза.

Джиджи Хадид

№5 Бела Хадид

Сестрада на Джиджи, която също е топ модел, също е била болна от Лаймска болест.

Бела Хадид

№6 Винъс Уилямс

Една от най-добрите тенисистки в света е диагностицирана със синдром на Сьогрен (Това е автоимунно заболяване, което може да съществува самостоятелно или като една от проявите на друга болест (най-често Прогресивна системна склероза, Системен лупус еритематозус, Ревматоиден артрит). При този синдром автоантитела атакуват и увреждат най-често жлезите, отговорни за производството на слюнка и сълзи.)

Винъс Уилямс

№7 Шер

Певицата и актриса Шер е болна от вируса на Епщайн-Бар (ри първата среща с този вирус се развива инфекциозна мононуклеоза, която протича с генерализирана лимфонодулопатия, промени в гърлото и кръвната картина. Предава се лесно чрез слюнката, поради което е наречена болест на целувката).

Шер

№8 Джордж Клуни

Световно известният актьор Джордж Клуни страдал от Парализата на Бел – състояние, при което част от лицето се парализира.

clooney
Джордж Клуни

№9 Анджелина Джоли

При звездата бе установена мутация на гена BRCA1, което често води до развитие на ракови заболявания. За да се предпази от това Джоли се подложи на операции, при които й бяха отстранени яйчниците и маточните тръби.

Анджелина Джоли

№10 Ким Кардашиян

От 30-годишната си възраст риалити звездата страда от псориазис – автоимунно заболяване, в резултат на което се появяват петна по кожата.

Ким Кардашиян
На снимката: Ким Кардашиян
За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!