Рейнджър е немска овчарка на 2 години, но на пръв поглед няма как да познаете възрастта му, защото той не е обикновено куче.

Сладкият Рейнджър има рядко заболяване, заради което изглежда като малко кученце, независимо от годините му.

Той живее във Финикс, Аризона, заедно със стопанина си Шелби Майо. Кучето било диагностицирано с Хипофизарен нанизъм. Състоянието му се дължи на заразяване с паразита Гиардия.

След като оздравяло, собствениците му забелязали, че козината му не расте със същия темп като на другите кучета от неговата порода. Затова го завели при ветеринар, който открил, че Рейнджър завинаги ще си остане малко кученце.

 

Въпреки че заради състоянието си кучето изглежда много сладко, то страда от няколко други заболявания, като окапване на козината и люспеста кожа.

Рейнджър

Въпреки това кученцето вече е добре и се радва на вниманието на стотиците си фенове в социалните мрежи.

Собственичката му Шелби споделя: „Когато взехме Рейнджър от развъдника. Той беше по-малък от всички останали кучета, но решихме, че е така, защото има паразити. В същото време открихме, че Рейнджър е имал голяма инфекция на врата си. В крайна сметка, овладяхме това заболяване. А след няколко месеца успяхме да се отървем и от Гиардия. През това време Рейнджър си беше много малък. Ветеринарят подозираше, че може да има генетична мутация, но не беше сигурен, понеже това е изключително рядко състояние. С течение на времето Рейнджър все още не порастваше и към този момент вече сме сигурни, че той страда от това заболяване.”

Рейнджър

Кученцето обаче е здраво и щастливо, обича да скача и да играе с топка, обича гумени играчки.

Но той винаги ще си остане малко кутре.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!