73-годишният президент на САЩ Доналд Тръмп осъди двете масови престрелки в Охайо и Тексас, при които загинаха най-малко 29 души през уикенда, заявявайки, че в САЩ няма „място за омраза“.

„Стрелбата в Ел Пасо, Тексас, е не само трагедия, а доказателство за малодушие. Заставам зад всеки в тази страна и осъждам акта на омразата. Няма причина или извинение, което да оправдае убийството на невинни хора … “, написа Тръмп в профила си в Туитър.

„Ще се справим с този проблем…“, каза Тръмп пред репортери в Ню Джърси и добави, че е разговарял с държавните прокурори, директора на ФБР и членовете на Конгреса по въпроса.

Тръмп обърна внимание на проблема с психичните заболявания в Съединените щати, като оцени нападателите като „наистина сериозно психично болни“ и добави, че проблемът със стрелбата продължава от години и че трябва да спре.

Съобщението му в Туитър обаче вбеси обществеността, включително една от най-големите световни звезди, Риана.

Тя публикува изказване в своя профил в Инстаграм, в което без задръжки критикува обръщението на Тръмп до хората.

„Ах… Доналд. Погрешно сте написали „терористично нападение“! Вашата страна беше засегната от две терористични нападения едно след друго, при които бяха убити близо 30 невинни хора. В деня след поредното терористично нападение в Калифорния, на терористите беше позволено законно да си купят пушка (АК-47) във Вегас, след което да шофират до хранителния фестивал в Кали, при което загинаха шестима души, включително бебе “, пише Риана.

„Изграждате свят, в който е по-лесно да получите AK-47, отколкото виза! Свят, в който се изгражда стена за съхраняване на терористите в Америка!!! Моите молитви и моите най-дълбоки съболезнования към семействата и близките на всички жертви и общности, които бяха засегнати и травмирани, от Тексас, Калифорния и Охайо. Съжалявам за загубата ви! Никой не заслужава да умре по този начин! НИКОЙ! “, потресена заключава певицата.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!