Пещера, ромска махала
На снимката: Кметът на Пещера Йордан Младенов в една от ромските махали, източник pa1.bg

Ромският квартал в Пещера от утре ще бъде под пълна блокада, като ще се допуска излизането на квартала само в случаи на нужда от медицинска помощ. Това каза кметът на Пещера Йордан Младенов днес пред БНР.

В този район вече има четири потвърдени случая на заразени от коронавирус и според кмета кварталът се превръща в огнище на заразата.

„Днес свикахме щаба, общинския, с който предприехме допълнително мерки и с моя заповед от утре – 5 април, ще има пропускателен режим във входно и входно-изходните артерии на квартала. Това са хора, които са имали контакти с чужбина, едните хора имат контакт с Белгия, били са в Белгия, а другата жена, която е настанена в Пещера, се е завърнала преди две седмици от Англия. Това, което се наблюдава – и докторите, и от щаба потвърдиха, е, че действително това са контакти, които са привнесени от чужда държава. Това, което ме притеснява, е, че има погребения в квартала, където знаем, че традициите са да се събират повече хора, свързал съм се със семействата и съм помолил всички близки да няма струпване на хора“, добави Младенов.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!