Борисов е време да даде ясен отговор защо саботира ваксинационния процес с лъжливи изказвания. Това каза президентът Румен Радев във връзка с думи на Борисов, казани в неделя в Асеновград, че „поставят на българите ваксини с изтекъл срок на годност”.

Toй призова обществото да е отговорно.

Само със спазване на мерките може да преодолеем това препятствие. Другата алтернатива е пълен локдаун. Проблемът вече е в изчерпването на леглата в реанимациите, „Делта +” вариантът на коронавируса е много по-заразен.

По думите му Министерство на здравеопазването и държавните институции се опитват да избегнат огромните щети за социалния, за икономическия живот. Според него изходът е ваксинацията и в момента няма по-надеждна защита. Той подчерта, че координацията в Бърза помощ е направена и се изпълнява добре.

Радев подкрепи действията на здравното министерство и на служебния министър Кацаров, който издаде заповедта за въвеждане на зеления COVID сертификат.

Зеленият сертификат дава свобода – икономическа, социална, култура. Изборът зависи от всеки от нас. Отговорността е комплексна – и на институциите, и на гражданите. Други държави го направиха – животът вече тече нормално, а ние тепърва мислим дали да се затваряме напълно.

По думите на президента е нужна отговорност не само към собственото ни здраве, а и към това на близките ни, на хората с които общуваме, с които работим, коментира Радев. Той отново сравни едномесечната криза със заседналия край Камен бряг кораб и ситуацията в държавата.

За още новини последвайте канала на Дебати в Google Новини

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук