На „Дондуков“ 2 държавният глава провежда поредната обществена консултация за предстоящите през тази година парламентарни избори, а разговорите този път са с представители на Обществения съвет (ОС) към Централната избирателна комисия. Консултациите са с цел намиране на най-рационалния начин за провеждане на предизборна кампания и парламентарни избори, които да гарантират правото на вот и здравето на всички в тази сложна епидемична обстановка. В резултат президентът подчерта, че противоепидемичните мерки трябва да бъздат такива, че да допринасят за укрепването на доверието на гражданите в изборния процес.

„Само легитимен парламент може да излъчи устойчиво, добре работещо правителство и да се започне с демонтажа на порочния управленски модел… За нас е изключително важно, в резултат на тези консултации, да има мерки, които да гарантират високо доверие в изборния процес, високо доверие в здравните мерки, така че да имаме една нормална избирателна активност, в резултат на която да имаме легитимен парламент… Важно е да имаме прозрачност, надеждност и високо доверие в процеса одит и сертифициране на машините. Бихме желали да чуем и вашите препоръки как бихме постигнали тази цел“, призова представителите на Обществения съвет Радев.

Държавният глава Румен Радев продължава поредицата от консултации във връзка с организацията и провеждането на предстоящия парламентарен вот, съобщиха от прессекретариата на държавния глава. На 8 януари, от 11.00 часа той ще приеме на „Дондуков“ 2 ръководството на Централната избирателна комисия. В срещата ще участват и представители на Главна дирекция „Гражданска регистрация и административно обслужване“, Националния статистически институт, Български институт за стандартизация и Държавна агенция „Електронно управление“.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!