Русия шпионаж

Посолството на Русия в България настоя да не се спекулира с участието на страната по делото за шпионаж, в рамките на което бяха задържани шест човека, докато не излезе решението на съда.

„В условията на усложнена международна обстановка са очевидни „неуморните” опити да се вбие клин в руско-българския диалог и страната ни да бъде демонизирана за пореден път”, се казва в изявлението.

Както става ясно от изказването в рамките на днешния брифинг на прокуратурата на България, разследването срещу задържаните на 18 март лица, обвинени в шпионаж в полза на чужда държава, все още не е приключено.

Разчитаме, че до решението на съда по това дело ще бъдат прекратени спекулациите относно предполагаемото участие на Русия в разузнавателни дейности срещу интересите на България, се казва в изявлението.

Дипломатическото представителство изразява надежда, че делото за шпионаж няма да се политизира и ще се води „безпристрастно и принципно в строго съответствие с нормите на българското и международното законодателство”.

Припомняме, че днес стана ясно, че шестима души – действащи и бивши военни, са обвинени за престъпление против републиката и шпионаж в полза на чужда държава. Предполага се, че държавата е Русия. Ръководител на групата е бивш ръководен кадър на служба „Военно разузнаване”.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук