Швейцария коронавирус

Ежедневната смъртност от коронавируса в Европа се е увеличила с близо 40% в сравнение с предходната седмица, съобщи Световната здравна организация  пред Би Би Си.

Говорителят на СЗО д-р Маргарет Харис заяви, че Франция, Испания, Обединеното кралство, Холандия и Русия докладват за рязкото увеличение на броя на починалите от COVID-19. В тези държави загубилите битката с болестта са се увеличили с близо една трета.

„Притеснението … е, че отделенията за интензивно лечение в болниците сега започват да се пълнят с много повече тежко болни хора“, предупреди тя.

Русия отчете ежедневен рекорд от 320 смъртни случая, с което броят им нарасна до 26 589.

Рязко се увеличи смъртността от вируса и в Италия, като през последните 24 часа беше съобщено за нови 221 смъртни случая. Общият брой на смъртните случаи в Австрия е над 1000.

Русия има четвъртия най-голям брой случаи на заразени с коронавируса след САЩ, Индия и Бразилия. Само за последното денонощие в страната бяха регистрирани още 16 550 инфекции и властите наложиха задължително носене на маски на места, където има много хора.

Докато инфекциите нараснаха и в Италия, до почти 22 000 през последните 24 часа, служители заявиха, че тестовете също са били увеличени. От понеделник вечерта започнаха протести в градовете в цяла Италия срещу новия кръг от ограничения.

А в Белгия лекарите са помолени да продължат да работят, дори ако са заразени с вируса, тъй като здравната система е застрашена да бъде претоварена.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!