Днес започна миенето на редица основни пътни артерии в София, по които се движи столичният градски транспорт. Тези дейности са извън традиционното миене, което се осъществява през лятото и пролетта. Това каза Анета Савова, която се занимава с „Връзки с обществеността“ в Столичния инспекторат. Улицата, от която ще започне миенето е бул. „Добринова скала“ в район „Люлин“.

„Това дава възможност да бъдат измити, след като преди това трасетата са почистени от наноси, проверени са и дъждоприемни щахти. Това е една от мерките за подобряване качеството на атмосферния въздух и за по-чиста градска среда“.

Освен това Савова поясни, че миенето ще се извършва както в светлата част на деня, така и в тъмната.

Началникът на районния инспекторат в „Люлин“ Михаил Николов съобщи, че във водата, с която се мие, се съдържат йод и белина.

„Миенето се извършва с вода, в която има дезинфекциращи препарати, които се поставят във връзка с извънредната епидемична обстановка. Предстои да бъдат измити булевардите „Панчо Владигеров“ и „Д-р Петър Дертлиев“.

Николов също така обяви, че е създадена организация след изсъхването на булевардите да бъде подновена и маркировката на пешеходните им пътеки.

Екипите на почистващите фирми мият още ул. „Ангел войвода“ в район „Подуяне“, ул.„Железопътна“ и ул.„Христо Станишев“ в район „Сердика“. Предвижда се миене и на бул. „Македония“ и пл. Руски паметник, но след 20.00 часа.

При благоприятни метеорологични условия работата ще продължи и в следващите дни в районите „Възраждане“, „Средец“, „Лозенец“ , „Оборище“ и др.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук