Деница Сачева
Деница Сачева Снимка: Архив

„Прекалено много мерки има, те непрекъснато се променят и работодателите не могат да осмислят тези мерки, които се предлагат“. Това заяви по бТВ тази сутрин социалният министър Деница Сачева.

По нейни думи, ако различните мерки, които всеки един работодател може да ползва, се комбинират, то това би позволило преминаването през кризата.

Помолена да коментира проучване на бизнеса, според което до 90% от бизнеса на практика не се възползва от мерките, Сачева заяви: „Можем непрекъснато да се замерваме с числа. Мерките са адекватни на ситуацията и ресурсите, с които разполагаме“.

Според Сачева оценката на БСК, че се намираме на ръба на тежка икономическа криза, също не е напълно вярна.

„Мисля, че това са много силни думи от страна на Радосвет Радев. Той непрекъснато участва в изработването на мерките. Част от тях все още не се познават достатъчно добре от работодателите“, каза Сачева.

По отношение на стартиращата следващата седмица мярка 24 лева на ден, социалният министър съобщи, че по нея са кандидатствали 1400 заявление от предприемачи за 6000 души.

Социалният министър посочи, че правителството прави всичко възможно, за да подсигури прехраната на хората. Програмата топъл обяд ще продължи колкото е необходимо, няма да има прекъсване.

„В период на криза е важно не само да запазиш работата си, но и доходите си“, обобщи Сачева.

 

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук