комисия по досиетата
Комисията по досиетата разкри...

Комисията по досиетата си свърши надлежно работата и представи списък с 48 бройки кандидати за депутати, подвластни на комунистическите тайни служби. Оказа се (без изненада), че единствената организация, която със сигурност ще влезе в парламента без нито едно ченге в листите си, е коалицията „Продължаваме промяната“-Демократична България.

Както можеше да се очаква, традицията е спазена – най-много ченгета в листите предлагат от столетната БСП, както и партии и партийки, родени от червеното знаме. Формацията „БСП за България“ участва с 11 броя бивши членове на тайните и явни милиционерски служби. По петите я следват групата от БСП-отцепници – „Левицата“ (с 5 бивши сътрудници), както и т. нар. коалиция „Неутрална България“, (слепена от „Атака“, „Русофили за възраждане на отечеството“ и две комунистически партии).

По 4 ексченгета са установени в „Български възход“ на бившия служебен премиер Стефан Янев, в коалицията „Заедно“ (с лидери бившите сподвижници на Слави Трифонов – Ива Митева и Любомир Каримански), и в коалицията „Вън от ЕС и НАТО.

ДПС, НДСВ и МИР се отчитат с по 3-ма. „Български съюз Директна демокрация“ и „Българска социалдемокрация-Евролевица“ са си намерили по двама. По 1 имат ГЕРБ-СДС и „Възраждане“.

За изборите на 2 април са регистрирани общо 4582 претенденти за депутати. Простата сметка показва, че от тях 1,05% са имали топла връзка с Държавна сигурност. Не знаем това добре ли е, или не чак дотам.

Кои са, какви са и от кои са – можете да видите ТУК. Има доста познати имена.

Още вътрешнополитически новини – четете тук

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук