Тереза Мей
на снимката: премиерът на Великобритания Тереза Мей

Премиерът на Великобритания Тереза Мей смята да подаде оставка това лято. Информацията е на британския вестник „Сън”, който се позовава на членове от кабинета на Мей.

Министрите са направили такова заключение от „намеци, които Тереза Май лично е отправила“.

„Лиъм Фокс, министър на международната търговия, е уверен, че Мей ще се оттегли това лято. Според него всички думи на Мей посочват това”, пише вестникът.

Министърът на бизнес отношенията Грег Кларк също отбеляза, че очаква от Мей доброволно да напусне поста си тази година.

Според вестника, Мей планира да подаде оставка скоро след сключването на сделката по Брекзит. Според публикацията, оставката й ще бъде разгледана от обществеността като начин да се предотврати идването на власт на бившия британски външен министър Борис Джонсън.

По-рано Мей заяви, че на предстоящите избори през 2022 г. тя няма да оглави партията и ще се оттегли от поста на консервативен лидер.

Обединеното кралство трябва да напусне Европейския съюз на 29 март, но съществуващия проект на споразумението за „развод“ не е ратифициран и не е събрал достатъчно подкрепа от британските парламентаристи.

От своя страна ЕС отказва да преразгледа проекта на този договор. В този случай е възможно да се отложи датата за Брекзит.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!