Банско

Основен приоритет за община Банско остава утвърждаване на община Банско като
целогодишна туристическа дестинация, както и поетапно саниране на всички квартали в курортния град. Това са част от целите, заложени в програмата на кмета Иван Кадев.

Сред останалите приоритети е постоянна грижа за зелени, чисти и красиви селища в общината, подпомагане на малкия и среден бизнес, привличане на повече инвестиции и осигуряване на максимално добри условия в учебните заведения и детските градини.

Саниране

В плановете на общината е и създаване и поетапно изпълнение на план за саниране не само на всички квартали на Банско, но и на Добринище и селата от общината, както и рехабилитация на съществуващите и изграждане на нови детски и спортни площадки и зони за отдих.

„Тази година е последната от програмния период 2014-2020. Работим по няколко проекта – Подобряване на енергийната ефективност на административните сгради, Рехабилитация на улична мрежа в гр.Банско и гр.Добринище, изграждане на спортна площадка в Професионалната лесотехническа гимназия „Никола Ванцаров“. Сътрудничество за зимен туризъм, щадящ околната среда  и още три в социалната сфера – свързани с патронажната грижа и целево подпомагане с топъл обяд.“ Това заяви специално за ДЕБАТИ.БГ Иван Кадев.

Основен приоритет е и реализиране на дългосрочна стратегия за водата и рязко намаляване на отпадъците, които се депонират в регионалните депа.

От общината обещават въвеждане на стимули за използване на пречиствателни
съоръжения за минимизиране на вредните емисии от твърдо гориво
и използването на нискоемисионни енергийни източници.

Заложено  е и  разширяване на газопреносната мрежа в град Банско.

На фокус е и подпомагането на малкия  и средния бизнес с облагородяване на обособените промишлени зони в град Банско и обсъждане на облекчен режим за привличане на инвеститори в общината.

От първостепенна важност е и подкрепа за наемане и функциониране на медицинските
практики в селата.

Основен проблем и за Банско, както и за зялата страна е нуждата на квалифицирана работна ръка.

Затова се предвижда да се положат усилия за обвързване на обучението в професионалните гимназии с нуждите на бизнеса.

Предвижда се анализ и оценка на възможностите за възстановяване на паралелката за подготовка на кадри за хотелиерския и ресторантьорския бранш.

Спортът също е на фокус като е планирано изграждане на нови спортни площадки и възраждане на градските междуучилищни първенства.

Цялото интервю с кмета на Банско Иван Кадев четете по-късно на сайта ДЕБАТИ.БГ.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук