Одобрението на българските граждани към работата на правителството за първите 100 дни на управление се е увеличило, показват данните от социологическо проучване на агенция „Барометър България“, проведено в периода 11-15 август 2017 г., съобщиха от агенцията.

42% от анкетираните одобряват дейността на правителството на ГЕРБ и Обединени патриоти – това е със 7% повече от началото на мандата.

Броят на неодобряващите дейността на кабинета „Борисов 3” е почти същия – 48%.

10 на сто от българите не дават нито положителна, нито отрицателна оценка.

За пръв път българско правителство, след това на Симеон Сакскобургготски, се радва на нарастващо ниво на одобрение след първите 100 дни, посочват от агенцията.

Премиерът Бойко Борисов е традиционно с най-висок рейтинг сред представителите на кабинета.

Обявената от правителството „война” с административната тежест очевидно допринася за положителната оценка на работата на този кабинет, смятат от агенцията.

Освен това, подписването на Договора за добросъседство с Македония също е оценено от избирателите. Този акт като цяло повишава одобрението към целия кабинет, а също и към премиера Борисов.

Покачва се одобрението и към вицепремиера Красимир Каракачанов. Той традиционно е от водещите рейтингови политици, но вероятно разумната му позиция за преразглеждане милиардите разходи за ескадрилата самолети влияе положително.

Въпреки недоволството в социалните мрежи срещу другия вицепремер Валери Симеонов, той получава положителна оценка.

Вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева също е един от одобряваните членове на кабинета. Дейността на ръководеното от нея ведомство за улесняване на процедурата по издаване и подновяване на български лични документи за сънародниците ни, живеещи извън страната, е високо одобрявана.

Избирателите са изморени от предходните години, в които постоянно имаше избори, и оценяват стабилността, която дава правителството за нормална икономическа дейност.

Изследването е проведено чрез телефонно интервю на 1002 души на възраст над 18 г.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!