рицари, бухурт

„Рицари“ в доспехи се биха с изтъпени мечове и брадви на Главния турнир по бухурт /групов бой/ за средновековни бойни изкуства в Монако през уикенда. Това е едно от най-големите в света състезания в дисциплината за средновековни исторически битки.

Най-добрите 80 състезатели, съставляващи дестте топ отбора в Лигата по бухурт – еквивалент на Шампионската лига във футбола за този нов и развиващ се в целия свят спорт, пристигнаха от страни като Русия, Франция, Германия, Великобритания и Полша, за да кръстосат мечове.

Правилата са прости: по 5 рицари от отбор се бият помежду си на арена, докато опонентите им всичките паднат на земята или излязат от боя. Те могат да се атакуват с оръжия, щитове, юмруци и колене. Състезателите казаха, че са много запалени по своя спорт, в който използват реплики на средновековни стоманени оръжия и брони, за да се сражават помежду си.

Подходяща музика и светлинни ефекти помагат да се пресъздаде средновековната атмосфера. Победител в събитието стана руският тим „Баярд“.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!