Седмичен бюлетин – 12.11.2022

99

Георги Йорданов книгаКак руснаците свалиха Тодор Живков от сауната на Съветското посолство?

В спомените си, написани в три тома, бившият кандидат-член на политбюро на БКП Георги Йорданов, освен многото интересни истории за последните дни на комунизма в България, хвърля и светлина върху задкулисния и практически нелегален вътрешно партиен преврат срещу лидера на БКП Тодор Живков.

 

Прочети повече


 

Георги Ганев
На снимката: Георги Ганев

Георги Ганев: Заемите от миналата година бяха за връщане на стари заеми, взети от предните правителства

Има ли пари в бюджета; нискозадлъжнели ли сме или високозадлъжнели; може ли България да вземе още външен дълг. Икономистът Георги Ганев в специално интервю за ДЕБАТИ.БГ.

 

 

Прочети повече


 

СофияИдва ли нова епоха в управлението на София?

Организацията „Спаси София“ официално стана партия. С това може би ще настъпи краят на ерата на управление на ГЕРБ, започнала още през далечната 2005г. Няма как да не отбележим, че тези млади хора са западни възпитаници с хъс и образоване по-подходящи за управление на голям град, отколкото управляващи с далеч по-неподходящи за тази цел професии.

Прочети повече


 

ден на европа, Европейски съюзКакво прогнозира ЕК за България до 2024г.?

Растежът на българската икономика ще достигне 3,1 процента през 2022 г., като ще се забави още повече – до 1,1 на сто, догодина. Това посочва Европейската комисия в есенните си прогнози. Миналата година икономиката на страната ни нарасна със 7,6 на сто след свиването с 4 на сто през пандемичната 2020 година.

 

Прочети повече


 

проф. Антоний Тодоров
На снимката: проф. Антоний Тодоров

Хартия или машина: защо забравихме?

Че хартията е надвила машина го знаем отдавна – четем египетски папируси на над 3000 години, а имаме очевидното затруднение да прочетем текст на кирилица от 1988 г., запазен на 5-инчова дискета. Но това е друга история. Защо недоверието към машините се представя като толкова голямо, че да бъдат отхвърлени? Анализ на професор Антоний Тодоров.

 

Прочети повече


 

Проследете чрез ДЕБАТИ.БГ най-важните събития и най-важните коментари за изминалата седмица директно в електронната ви поща.
Абонирайте се за нашия безплатен седмичен бюлетин,
за да ви го изпращаме всеки петък.

 

E-mail Адрес*


 

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук