Седмичен бюлетин – 15.09.2023

184
Йордан Божилов
на снимката: Председателят на Софийския форум за сигурност Йордан Божилов

Йордан Божилов за ДЕБАТИ.БГ: По време на война не е разумно да се правят промени във военното разузнаване

Управляващото мнозинство анонсира подготвянето на промени в законите за службите, които целят реформа в сектора. До момента няма официално оповестени текстове, но е ясно, че се търси смяна на ръководителите на специалните служби, промяна в начина им на избор и назначаване – чрез парламента, а не с указ на президента, както и сливане на военното с цивилното разузнаване. За необходимостта от подобни промени потърсихме мнението на Йордан Божилов, директор на Софийски форум за сигурност.

 

Прочети повече


 

Путин и Ким Чен-ун
Снимка: АП/БТА

Основните изводи след срещата между Путин и Ким

Срещата между руския президент Владимир Путин и севернокорейския лидер Ким Чен-Ун най-добре може да се опише като състезание за най-добра снимка. Според Кремъл, двамата са провели „много съществени“ дискусии, но освен няколко разпространени снимки, нямаме почти никаква представа какво точно се е случило зад затворените врати.

 

Прочети повече


 

Доналд Тръмп
Доналд Тръмп

Тръмп обясни точно колко див и екстремен ще бъде вторият му мандат

Доналд Тръмп представи най-предсказуемата си визия досега за възможен втори мандат, като призова поддръжниците си на същия език, с който ги подготвяше за нападението срещу Капитолия, и ги призова да се „бият адски“ или ще загубят страната си.

 

 

Прочети повече


 

зърно протест
Протест на зърнопроизводителите Снимка: БТА/архив

Ще успеят ли спекулантите и този път да победят правителството?

От години наред сме свидетели как мощни лобистки бизнес формирования оказват натиск върху различните български правителства, с цел да защитят своите корпоративни интереси. Правейки това обаче, те обикновено ощетяват интересите на редовия български гражданин. През годините може да си припомним многобройни протести на пътищарите, на зърнарите, на ресторантьорите и т.н.

 

 

Прочети повече


 

Илиян Василев лилков путин
Илиян Василев

bTV предпочита Костадинов пред Илиян Василев

Следващ път, при тези условия, няма да има. Стомната се счупи. Уважавам зрителите и явяването по подобни „централни“ медии е именно за да дам от своята експертиза на широката публика за да и помогна да се ориентира. Изобщо не ме интересува популярност или високи медийни трибуни за да се покажа за гордост на кръга или родата.

 

 

Прочети повече


Проследете чрез ДЕБАТИ.БГ най-важните събития и най-важните коментари
за изминалата седмица директно в електронната ви поща.
Абонирайте се за нашия безплатен седмичен бюлетин,
за да ви го изпращаме всеки петък.

E-mail Адрес*


 

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук