маска, маски, модно шоу, мода
източник: Reuters

Художници в Литва поканиха жителите на столицата Вилнюс на „Седмица на модната маска“, като ги насърчиха да се забавляват, носейки вече задължителния аксесоар за лице.

Оглавявайки инициативата, дизайнерът Джулия Янус заяви, че се надява, че това ще „насърчи креативността“, както и спазването на мярката да се носят задължително маски на публично място, за да се противодейства на разпространението на коронавируса.

маска, маски, модно шоу, мода
източник: PA images

„Това е първата Седмица на модната маска в света“, каза Янус пред репортери след символична церемония по прерязване на лентата за стартиране на събитието.

„Надявам се, че ще бъде последна, но кой знае“, каза тя.

маска, маски, модно шоу, мода
източник: Amanda Edwards

Във Вилнюс бяха поставени повече от 20 билборда, изобразяващи плакати на художници, носещи собствени уникално стилизирани маски. Всеки от тях беше с надпис „Творчеството не може да бъде маскирано“.

От изпъстрени червени устни или широки усмивки, някои маски са предназначени да провокират смях, докато други имат за цел да впечатлят с елегантни бродерии, декорации от перли и дантели или представляват елегантни допълнения към официални костюми и тоалети.

маска, маски, модно шоу, мода
източник: MSN

Литва започна постепенно облекчаване на ограничителните мерки, като отвори отново кафенета и ресторанти на открито, заедно с магазини и библиотеки.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук