Хиляди момичета и жени от Северна Корея, някои от които на възраст от 9 години, биват отвличани или трафикирани, за да работят в многомилионната сексуална търговия на Китай, сочи доклад на базираната в Лондон организация с идеална цел Korea Future Initiative (КFI).

Севернокорейските жени често са заробвани в публични домове, продавани за брак или принуждавани да изпълняват актове пред уеб камери в сателитни градове близо до границите на Китай със Северна Корея.

Ако бъдат заловени от китайските власти, те са изправени пред репатриране в Северна Корея, където отношението към престъпниците не буди оптимизъм, съобщава Си Ен Ен, уточнявайки, че не е успяла да провери самостоятелно твърденията в доклада.

Но има и изключения. Ли Юми е една от тези, която извършвали сексуслуги онлайн. Оказва се, че с 28-годишната Ли онлайн се свързва не с клиент на киберсексуални услуги, а с южнокорейски пастор, който ѝ обещава да я спаси.

Си Ен Ен цитира думите на Ли, описващи нейния трудов ден:

„Някои от мъжете просто искат да говорим, но повечето искаха повече – казва тя – Те ще ме помолят да заемам впечатляващи пози, да се събличам и да се докосвам. Трябва да направя всичко, което те поискат.“

Няма официални статистически данни, които да показват точно колко са севернокорейците, избягали от страната си, където живеят около 25 милиона души.

Южна Корея твърди, че е посрещнала повече от 32 000 бегълци от 1998 г. Само през миналата година в страната са успели да пристигнат 1137 севернокорейци, а 85% от тях са жени.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!