Христо Даскалов
На снимката: д-р Христо Даскалов – изпълнителен директор БАБХ

След като вчера до редица български медии беше изпратен запис, на който се чува как лице предлага подкуп на шефа на БАБХ – проф. Пламен Даскалов, днес той потвърди автентичността на записа и заяви, че са му били предложени около 100 хиляди лева от бившия шеф на БАБХ – проф. Пламен Моллов.

На записа се чува как Моллов е изпратен да предаде на Даскалов папка с „документи”. Реакцията на настоящия шеф на БАБХ обаче подсказва, че това не е така. „Това не е за мен! Това не е за мен!” възкликва при отварянето на папката проф. Даскалов. В интервю за бТВ и НОВА днес той потвърди, че след като е отворил папката, вътре е имало пари.

Причината за предлагания подкуп е смяната на фитосанитарния контрол и контрола върху продукти с животински произход на ГКПП „Капитан Андреево”, където бяха установени редица нарушения при проверките, извършвани от една частна фирма през последните 10 години.

Запитан колко пари са му били предложени, Даскалов посочва, че едва ли тази папка би могла да събере повече от 100 хиляди лева, въпреки че той не е успял да ги преброи. След като видял парите, той захвърлил папката настрани, излязъл от колата и уведомил ДАНС.

Проф. Даскалов не скри, че записът е направен лично от него, от притеснение, като след случката той го е изпратил на съответните служби, но не знае кой го е разпространил в медиите.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук