Заседание на парламента

Вицепремиер и петима министри от кабинета ще вземат участие в петъчния парламентарен контрол.

Планът за възстановяване на Европейския съюз

Първи на трибуната ще се качи заместник министър-председателят Томислав Дончев, който трябва да даде информация на депутатите за плана за възстановяване на Европейския съюз от COVID-кризата, както и за реакцията срещу опитите за смяна на статута на църквата „Св. София“ в Истанбул.

Облагане на хазарта

Веднага след него ще отговаря финансовият министър Владислав Горанов. Към него има отправени два въпроса, свързани с „нова концепция за облагане на хазартните игри“, декларирана финансовия министър през март 2016 г. и с облагането на лотарийните игри.

МВР и социалната политика

Кадровата политика на МВР – по този въпрос яснота ще внесе вътрешният министър Младен Маринов.

За фрагментираното законодателство в областта на социалната политика ще отговаря министърът на труда и социалните услуги Деница Сачева.

Безлихвените кредити

Министърът на икономиката Емил Караниколов ще даде информация на депутатите за безлихвените кредити до 1500 лева, отпускани на засегнатите от COVID-кризата.

Винетките

Последна ще отговаря министърът на труда и социалната политика Петя Аврамова, към която са адресирани два въпроса. Първият е свързан с удължаването на срока на валидност на годишните винетки, а в торият – с обещаната шумоизолираща стена на в село Чурек, община Елин Пелин.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!