Предизборният щаб на Доналд Тръмп се отказа от ключова част от своите претенции в съдебното дело за преброяване на изборните гласове в Пенсилвания.

Променената искова молба е публикувана в електронната база данни на федералния съд на щата.

Сега документът не съдържа обвинения, че изборните служители са нарушили конституционните права на представители на кампанията на американския лидер, ограничавайки възможността на републиканците да наблюдават преброяването на гласовете.

Адвокатът на Тръмп Рудолф Джулиани многократно е заявявал, че заради това над 600 000 гласа, подадени във Филаделфия и Питсбърг, трябва да бъдат счетени за невалидни.

Коригиране на грешките

Сега служителите на Тръмп се съсредоточават върху обвиненията, че републиканците са били поставени в неравностойно положение от факта, че някои избирателни райони, подкрепящи демократите, са позволили на служителите да коригират грешки в бюлетините, изпратени по пощата. Доказателства за тези твърдения обаче няма.

По-рано държавните служители съобщиха, че това се отнася до много малък брой гласове. Адвокатът на демократите Клиф Левин заяви пред репортери, че тези претенции на републиканците вече „нямат абсолютно никакво влияние върху общото преброяване на гласовете или върху победата на Джо Байдън над Доналд Тръмп“.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!