превозвачи протест

Повторна среща с браншовите организации на превозвачите ще проведе днес премиерът Кирил Петков. Първите разговори по поставените проблеми с високите цени на горивата и намеренията да се разшири тол системата, срещу което от бранша се противопоставя се провалиха.

Припомняме, че превозвачите напуснаха срещата с Петков и министри, обидени от отношението към тях. Това провокира пореден протест, като за утре е насрочена нова национална акция с намерения за пътни блокади.

Исканията към правителството, депозирани още преди 2 месеца, са за отпадане на биодобавката от микса на горивата и намаляване на акциза с 50 процента за срок от половин година. Те се определят като икономически, а не като политически. Според бранша тези мерки ще ограничат нарастването на инфлацията у нас.

Транспортният министър Николай Събев обвини организаторите на протеста, като ги нарече „политически емисари на хората, които не искат България да бъде независима държава от Русия“. Според него шофьорите са използвани от „петата колона“ на Путин – хората, които нямат интерес България да има своя собствена политика.

Битката, подклаждана от опозицията, е дали превозвачите, както и пътищарите, ще успеят с камионите си да уплашат правителството и да го изнудят да им даде повече пари за сметка на останалите данъкоплатци, които плащат чинно и за тол системата, и за винетките.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук