Ако сте чели ЧАСТ 1 на класацията ни за най-опасните секти в света, вече знаете какво да очаквате тук. Това беше само началото.

ДЕЦАТА НА БОГ

Много малко култове са толкова зловещи, колкото този, открит от Дейвид Бърг, който той назовава „Децата на бог”. Основното нещо, в което вярват членовете на тази секта е, че сексът с деца не просто е приемлив, но е изначално право. Няма нужда да казваме, че в този кул има многобройни случаи на изнасилване на деца.

Секти

Млади жени са били принуждавани да проституират и били използвани, за да примамват нови членове на сектата. Имало цяла система, изградена с цел да се привличат последователи. Две известни актриси са отгледани в този култ – Роуз Макгауън и Ривър Финикс израсли в това „семейство”. В последствие и двете избягали и започнали да се занимават с по-добри неща.

ОРДЕНЪТ НА СЛЪНЧЕВИЯ ХРАМ

Този странен култ е базиран на вярването, че Рицарите Тамплиери все още съществуват и спасението е възможно само за последователите им, които ще възлязат в рая. Сектата е основана през 1984 г. от Джоузеф Ди Мамбро и Люк Лоурет. Членовете й по принцип са изключително потайни, но през 1994 г. те убили брутално бебе, защото вярвали, че то е Антихристът.

секти

Последвала серия от масови самоубийства (включително едно в Швейцария, когато членовете на една от групите се отровили до смърт). Сектантите били застрелвани, отравяни, заравяни и душени. В края на краищата повече от 100 умрели най-често от собствените си ръце или по вина на своите лидери.

КЛОНКА ДАВИДОВА

Давид Кореш убедил последователите си, че всеки, който не е негов съюзник особено в САЩ е враг на бог. Това е стереотипният апокалиптичен култ, изграден на основата на лъжи, терор и сляпа вяра. Самият Кореш твърдял, че е въплъщение на божия глас, дори настоявал, че е Месията. Разбира се той използвал това си влияние, за да прави секс многократно с последователките си.

секти

Той преместил сектантите си близо до тексаския град Уако. След обвинения в сексуално насилие и насилие над деца полицията започнала да се навърта около мястото. Известният случай през 1994 г. гласи, че специални части изстреляли сълзотворен газ в сградата, където се помещавал Кореш и неговият култ. Тогава изведнъж избухнал пожар, въпреки че никой не бил сигурен от къде е дошла искрата. Равносметката била 76 убити във възникналия хаос.

ХРАМЪТ НА ХОРАТА

Тази секта религиозни фанатици била предвождана от Джим Джоунс – бивш марксист и последовател на комунистическата идеология, а в последствие свещеник. Той бил изключително популярен и харизматичен. Освен това бил и гласовит, особено когато се налагало да говори срещу социалния елит.

секти

Бедни и тормозени последователи се стичали към него и той наистина им влизал в положение. Но това, което започнало невинно, постепенно се превърнало в странен култ, когато Джоунс започнал да говори против Библията и ставал все по-параноичен относно наближаваща ядрена катастрофа.

секти

Джоунс обаче бил принуден на напусне САЩ и да се установи в Гвиана след като получил обвинения в сексуално насилие. Неговите последователи обаче решили да вземат нещата в свои ръце и така се стигнало до убийството на американски сенатор. След това по заповед на своя лидер 900 души извършили най-масовото самоубийство в историята, като изпили отрова.

ПОРТИТЕ НА РАЯ

Последователите на този култ вярват, че просветлението и спасението могат да бъдат постигнати само ако човек избяга от земята преди „голямото рециклиране”. Но тъй като напускането на планетата може да е проблематично, лидерите на сектата установили самоубийството като начин да се освободиш от тялото си и да постигнеш просветление.

секти

Маршал Епълуайт и Бони Нетълс били мозъците зад този странен култ. Те подготвяли видео материали, които указвали как човек може да напусне тялото си, оставяйки плътта си зад гърба си, и ги разпространявали сред последователите си.

секти

През 1997 г. кометата Хейли преминала покрай земята и Епълуайт убедил сектантите, че космически кораб я преследва, а онези, които го последват в смъртта, ще бъдат спасени. Той заповядал на 38 души да се самоубият в Сан Диего, като настоявал, че кометата е била знакът, който чакал толкова много време.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук