Сидеров
на снимката: Председателят на "Атака" Волен Сидеров

Лидерът на „Атака“ Волен Сидеров обяви, че не иска „Обединените патриоти“ (ОП), на които е съпредседател, да излизат от управлението на страната.

След решението на Валери Симеонов да подаде оставка като вицепрмиер, през почивните дни Сидеров поиска и другия вицепрмиер, издигнат от ОП – Красимир Каракачанов (лидер ВМРО), да напусне поста си в кабинета. „С премиера разговаряхме, за да изчистим някои теми, които бяха медийно замърсени. Почувствах се отговорен да му обясня моето предложение към вицепремиера Красимир Каракачанов за неговата оставка. Идеята ми е за заздравяване, а не за разрушаване на управляващата коалиция“, написа днес лидерът на „Атака“ в Фейсбук.

Думите му са в отговор на изказване на зам.-председателя на ВМРО и евродепутат Ангел Джамбазки. По-рано днес той изрази тезата си, че с действията си Сидеров иска изваждането на представителите на „Обединени патриоти” от управлението, а това ще отвори врата на ДПС за влизане във властта.

Според квотното разпределение в кабинета, постът на Симеонов се пази за „Патриотите” и техните ръководители. Единият от тях вече е вицепремиер (Каракачанов). Другият си отива от кабинета, но остава във властта (Симеонов). Третият е във властта, но навремето „великодушно” се отказа от участие в правителството (Сидеров). Така , „Атака“ може да влезе директно във властта чрез Сидеров или друг представител.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!