Биляна Петрова и Десислава Иванчева
на снимката: Биляна Петрова и Десислава Иванчева

Поредно безумие по случая Иванчева. Апециализираната прокуратура поиска Десислава Иванчева и Биляна Петрова, които в момента се намират в ареста, да получат забрана за напускане на страната.

Искането ще се гледа утре от съдията по делото срещу двете жени Иво Хинов утре, съобщава БНР. Според юристи за първи път се случва Прокуратурата да поиска подобна забарана.

Припомняме, че миналата седмица специализираният съд за втори път реши Иванчева и Петрова да бъдат пуснати под домашен арест, но Прокуратурата веднага обжалва промяната на мярката, затова двете жени останаха в ареста.

Защо се иска забрана за напускане на страната не е ясно, при положение че двете дори не могат да напусат ареста, въпреки че съдът за втори път облекчава мярката им за неотклонение.

След като първия път Прокуратурата обжалва пускането им, Апелативният специализиран накзателен съд остави най-тежката мярка, въпреки че няма данни двете да опитат да се укрият или да извършват ново престъпление. Единственият мотив за оставянето им в ареста бе предположението, че можели да повлияят на свидетели по делото.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!