Паралелно с протеста на българските превозвачи в Брюксел по време на гласуването на пакет „Мобилност 1” и в София пред представителството на Европейската комисия  Европейския парламент граждани се събраха на мирен митинг в подкрепа на българския бизнес.

Симеон Славчев, протест

Проявата бе организирана от общинския съветник и председател на новоучредената партия МИР Симеон Славчев. В специално интервю за ДЕБАТИ.бг. той заяви, че категорично трябва да бъде предоговорен пакет „Мобилност” и да бъде намерен баланс. По негови думи наистина е важно да се осигурят по-добри условия за почивка на шофьорите, но това да става на обособени места близо до камионите и да отпадне задължението за прибирането им в родните държави на всеки няколко седмици.

„Балансът е да се запазят всички условия за шофьорите, т.е. да имат едни добри условия и за почивка. Това са някои от промените, които са заложени в пакет „Мобилност 1”. Трябва да се изградят паркинги, на които да има хубави условия за шофьорите, там да могат да почиват. Но категорично се противопоставяме на текстовете, които налагат на шофьорите и на самите камиони да се връщат без значение дали са с товари, или празни на всеки три или четири седмици в България. ”

Славчев бе категоричен, че по време на българското председателство правителството ни не е направило нищо, за да помогне на превозвачите и да постигне консенсус с европейските му партньори. Като носещ отговорност за това Славчев посочи премиера Бойко Борисов, както и тогавашния министър на транспорта.

Цялото интервю със Симеон Славчев очаквайте по-късно на страницата на ДЕБАТИ.бг.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!