Наско Сираков
На снимката: Наско Сираков

Мажоритарният собственик на „Левски“ Наско Сираков заяви, че през последните години клубът е управляван безотговорно, като десетки милиони са отишли за заплати на играчи, които не са дали нищо на отбора. Легендарният нападател допълни пред levski365.com, че „сините“ не искат помощ от държавата за стадиона, за да изхарчат парите за футболисти, а за да имат къде децата и внуците на левскарите да гледат любимците си.

„Левски“ е управляван безотговорно, това е истината и няма какво да го крием. Например, това с безкрайното текучество на играчи. Говорим за едни десетки милиони, които са отишли в заплати на играчи, а те не са дали нищо на клуба. В комисионни и трансферни суми по привличането им. В неустойки, за да може да си тръгнат и да дойдат нови. Това е един много порочен цикъл, който е нанесъл огромна щета върху „Левски“, каза Сираков.

„Помогнаха на почти всички отбори. Държавата, Бойко Борисов. Защото Бойко Борисов помогна с личен ангажимент. Само на „Левски“ не помогна. И ние да се правим на ощипани. Как щяло да прозвучи това? Ние не молим за помощ, за да похарчим парите за футболисти. Искаме стадион, който ще е за нашите деца и внуци. Да идват години наред тук, всеки втори уикенд и да се чувстват добре и комфортно“.

„Моделът ние ще го променим, това е ясно. Искам „Левски“ да стъпи на краката си и да съм реално последният мажоритарен акционер, преди да сменим модела. „Левски“ трябва да е на привържениците и те да избират президент. Мога да кажа, че ние вече проучваме как това е възможно юридически. Иска ми се това да се случи в следващите три години“, изрази надежда легендата на „сините“.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук