Левски
На снимката: новият собственик на "Левски" Наско Сираков

Не ми минава през главата, че „Левски“ ще фалира. Това заяви новият мажоритарен собственик на клуба Наско Сираков, който беше официално избран след днешното Общо събрание на „сините“ и ще бъде член на новия Надзорен съвет на столичния гранд.

Той даде съвместна пресконференция заедно с изпълнителния директор Павел Колев и избраният от Тръст „Синя България“ за член на Надзорния съвет Петър Ганев. В него влиза още притежателят на 35% от „сините“ акции Константин Папазов, който не присъства на Общото събрание, тъй като е под карантина в дома си, лекувайки се коронавирус.

„Вие имахте възможност да се запознате с дневния ред – преминахме през отчета за 2019 година, както на Управителния съвет, така и Годишния финансов отчет на дружеството, одиторския доклад, съответно и един малко по-детайлен анализ на това, което се е случило в „Левски“ през 2019 година. Естествено, коментирахме и последните шест месеца, акционерите имаха доста въпроси на тази тема, но най-важното – беше избран нов Надзорен съвет, с членове Наско Сираков, Петър Ганев и Константин Папазов. Акционерите не освободиха досегашния Управителен съвет и Надзорен съвет на дружеството“, започна Колев.

„Въпреки заявеното от мен желание от аудиторията, с идеята, че „Левски“ тръгва по някакъв нов път, за мен беше излишно да освобождаваме досегашните членове на УС и НС, а и предишните, но трябваше да се съобразя с волята на акционерите, макар че имах право еднолично да реша този въпрос. Това ще стане на следващото Общо събрание“, каза Сираков.

Изпълнителният директор на „сините“ Колев заяви, че остава на поста си.

„Засега съм изпълнителен директор все още. Предполагам, едно от първите решения на Надзорния съвет ще бъде да конституира нов Управителен съвет, след това ще се стигне и до моята позиция. На този етап моята оставка не е била обсъждана пред акционерите, аз ясно декларирах по време на отчетния доклад за дейността на УС по време на 2019, че съм тук не само в качеството на изпълнителен директор, а и като човек, който е готов да понесе отговорност за това, което се е случило в „Левски“ през 2019 и през 2020 година – въпреки че едва ли има разумен човек, на който да не му е ясно, че трудно аз бих могъл да понеса отговорност за това, което се случи с Левски през януари и февруари, и по време на пандемията. В крайна сметка обаче, когато си изпълнителен директор на Левски, част от отговорността е и тази“ – каза Колев.

„Левски“ нареди няколко загуби във финалния етап на шампионата и не успя да се класира за участие в евротурнирите.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук