Скулптура, направена от 100 000 остриета на ножове, бе изложена в английския град Ливърпул в четвъртък, като форма на почит към засегнатите от престъпленията с нож. 9-метровият „Ангел от ножове“  е направен от остриета, конфискувани и предадени на полицейските сили из цялата страна, за да подчертае проблемът от престъпленията с нож във Великобритания.

Ангелът, проектиран от Алфи Брадли, е изграждан в продължение на година и е замислен като национален монумент, срещу насилието и агресията, поставен в British Ironworks Centre /център със сафари-парк в Англия, в който са разположени множество скулптури, предимно от метал – бел. ред./.

Брадли заяви, че „Ангелът“ е съставен от ножове от най-различни видове.

„Имах всякакви типове – мачете, ножове за рязане на месо, саби, дори обикновени кухненски ножове, което е наистина тъжно, тъй като често това са просто ножове, грабнати от кухнята, в половината случаи от млади хлапета. Те не осъзнават какво всъщност правят. Смятат, че е за самозащита“ – каза той.

Първоначално статуята от остриета ще бъде изложена пред Англиканската катедрала в Ливърпул през коледния период, съобщиха местните медии.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!